Kablosuz Şarj Teknolojisi

şarj

Kablosuz şarj teknolojisi dediğimiz şey manyetik indüksiyon yoluyla elektrik aktarımı yapıyor. İndüksiyon bobini ile donatılmış şarj cihazı manyetik bir alan yaratıyor ve şarj edilecek cihazdaki bobinler de bu manyetik alanı elektriğe çevirerek pili şarj ediyor.

Kablosuz Avantajları:

Kablosuz şarj teknolojisi pek çok endüstride kullanılmaya başladı. Örneğin yeni model otomobillerin yarısından fazlasında şarj ünitesi bulunuyor. Arabada telefonu şarj etmek için çakmak şarjı ve usb kablo ile uğraşmaya gerek kalmadan telefonu şarj ünitesi koymak yeterli oluyor.Bazı mobilyalarda ve ofis aksesuarlarında kablosuz şarj cihazı desteği bulunuyor. Bu sayede telefonu mobilyanın şarj bölümüne an şarj işlemi başlıyor.

İnsan vücudunda bobin işlevi gören manyetik bir yapı olmadığı için elektriğe maruz kalma olayı olmuyor.

Dezavantajları:

Her ne kadar telefona kablo takılmasa da şarj cihazına kablo takmak gerekiyor. Bu nedenle masadaki kablo karışıklığından kurtulamıyoruz.

Kablolu şarj kadar hızlı değil. Cihazda kablosuz hızlı şarj desteği yoksa kablolu şarjın 5’te 1’i kadar hızla şarj ediyor. Kablolu şarjdan daha fazla maliyeti var. Telefonun arka bölümünün manyetik etkiyi iletecek fiziksel yapıya sahip olması gerekiyor. 

Doğruya hizaya getirmek önemli kablosuz güç vericisi ve alıcının doğru hizalanması çok önemli. Böylece verilen gücün frekansı ile alıcının doğal rezonans frekansı eşitlenebilir. Bu aslında evinizden yanından geçen bir kamyonun doğru frekansı bulmasıyla camlarınızı titretmesi ya da hiç ses yapmadan gitmesine benziyor. Eğer hizalanmasında düzgünlük sağlanmazsa, transfer edilen güçte kayıp yaşanıyor. Durma noktasına da ulaşabiliyor. Bu şarj aletlerini aynı radyo gibi; frekans ayarlama gibi rezonans frekanslarını eşleyerek çalışıyor. Bu nedenle hizanlama şarjınız için büyük önem taşıyor!

Bir cevap yazın