2020 Volkswagen Golf tanıtıldı; işte yeni yüzüyle Golf 8 [Video]

Karşınızda yenilenen yüzüyle, teknolojik alt yapısıyla ve daha modern motor seçenekleriyle 2020 Volkswagen Golf.

Volkswagen geçtiğimiz günlerde Almanya’da düzenlediği bir etkinlik ile markanın en çok satan modellerinden golf`ün yeni yüzünü tanıttı. Özellikle kokpitte inovasyon mottosuyla tanıtılan modelin iç mekanının oldukça dijitalleştiğini söylememek olmaz. Aracın tasarımı için ise markanın ‘’hiç olmadığı kadar sportif’’ olarak nitelendirdiği golf’ün şimdilik kullanıcı cephesinde sakin karşılandığını söyleyebiliriz. Gelin beraber markanın yeni golf için açıkladığı detayları inceleyelim.

Markanın üretildiği günden bu yana 35 milyondan fazla sattığı kompakt hatchback modeli Golf , yepyeni motor seçeneklerine ve birçok teknolojik güncellemeye sahip.

Marka toplamda beş farklı hibrit seçeneği ile üç farklı motor seçeneğinin satışa sunulacağını açıkladı. Volkswagen’in eTSI olarak isimlendirdiği bu yeni güç ünitesinin 110ps,130ps ve 150ps olmak üzere üç farklı varyasyon ile satışa sunulacağı biliniyor. Bu yenilikçi motor kullanıcılara standart benzinli motorlara göre yüzde 10’a kadar daha az yakıt tüketimli ve yeni golf sahiplerine daha iyi bir sürüş olanağı sağlayacak.

Ayrıca Dizel motor seçeneklerinde 115ps ve 150ps’lik güç üniteleri, sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) seçeneğinde ise 130ps’lik güç ünitesi golf’e eşlik edecek.

Yeni Volkswagen golf ’ün daha güçlü versiyonlarına bakacak olursak bizi ilk olarak GTE karşılıyor. Sarj edilebilir hibrit model olan GTE 204ps ve 245ps motor seçenekleriyle satışa sunulacak. Bir önceki versiyonuna oranla batarya paketi 13 kWh‘lık yeni bir üniteyle güçlendirilen modelin tamamen elektrik modunda kullanıcılara 60 kilometre menzil sunuyor. Yeni golf`ün ”R” versiyonunda ise 2.0 litrelik 300ps benzinli motor bizi karşılayacak.

Şimdilik açıklanan motor seçenekleri şu şekilde:

MotorYakıtMotor Gücü
1.0 TSIBenzin90 bg
1.0 TSIBenzin110 bg
1.5 TSI ACTBenzin130 bg
1.5 TSI ACTBenzin150 bg
2.0 TDIDizel115 bg
2.0 TDIDizel115 bg
eTSIBenzin + 48V hibrit110 bg
eTSIBenzin + 48V hibrit130 bg
eTSIBenzin + 48V hibrit150 bg
1.4 TSI GTEPlug-in hibrit204 bg
1.4 TSI GTEPlug-in hibrit245 bg

Donanım yönünde ise eski modele oranla birçok yenilik bizi karşılıyor olacak. Üst paketlerle gelecek olan 17inc sportif jantlar, yeni tamamen dijital hayalet ekran(10.25inch) ve tamamen yeni özelliklere yer verilen multimedya ekranı(8.25inch), 32 farklı renkle ayarlanabilen ambiyans aydınlatması, harman kardon ses sistemi, iq light aydınlatma sistemi, park pilot, travel assist, elektrikli spor koltuklar, üç bölgeli havalandırma, head up display gibi yeni özelliklere sahip olacak.

DSG kullanılan modellerde vites kolu yerine ufak bir kumandaya yer verilmesi, far açma kapama anahtarı yerine dokunmatik panel kullanılması ve dokunmatik ekranın artık konsola gömülü olmaması iç mekanda önemli değişiklikler olduğunu gösteriyor.

Donanım paketlerinin ismi de yeni golf ile beraber değişecek. Trendline, Comfortline ve Highline olarak adlandırılan donanım paketleri artık Golf, Life ve Style olarak anılacak. Baz paket olarak adlandırılan Golf’te bile LED ön farlar, LED stoplar, anahtarsız çalıştırma, dijital gösterge paneli, (8.25inch) bilgi eğlence sistemi ekranı, çift yönlü otomatik klima, şerit takip asistanı, çarpışma asistanı, yaya koruma sistemi ve trafik altyapı sistemleriyle iletişim kurabilen Car2X standart olarak sunulacak.

Golf 8’in satışına Aralık ayında başlanması bekleniyor.

Aracın ülkemizde satışını takibini resmi sitesinden yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın